Foto op aluminium.nl

Voor deze blog mocht ik een mooie plaat op aluminium laten printen voor een review!

Ik vertel jullie graag over men ervaring met het kiezen van de foto, de afwerking en het bestel proces. En natuurlijk het resultaat!
Als je benieuwd bent naar de plaat die ik heb gekozen en waar die nu hangt, lees dan snel verder!
Van fotoopaluminium.nl mocht ik een mooi canvas van 40×60 uitzoeken, uiteraard heb ik bijna een week zitten wikken en wegen wat ik gaaf zou vinden voor in ons nieuwe huis. Ik zocht allerlei rechtenvrije foto’s. De eerste gedachte was trouwfoto’s maar toch voelde dat te “voor-de-hand-liggend”. Ook kleurenfoto’s word ik snel zat dus dat viel ook af.
Na 100 zoekwoorden te hebben gehad vond ik een foto van een kruik. Een stilleven… maar die was een beetje bruin/paars niet echt in onze stijl/kleuren. Ik zocht me een ongeluk naar een stilleven in onze stijl, de juiste feel, beetje donker, mysterieus.

De bloemen-stillevens sprak mij nooit zo aan, te kleurrijk. En het bestand moest degelijk zijn te downloaden, een beetje kwaliteit, ik wilde geen korrelige foto.

Zoals je ziet heb ik een keuze kunnen maken! Dus ging ik naar de website.

1.jpg
Op de website vond ik na even zoeken de knop om direct te beginnen met het bestellen van een product. Het was via de informatie pagina over de verschillende soorten aluminium, ik drukte onderop bij direct bestellen. En daarna op begin met bestellen. De navigatie op de website zou iets effectiever kunnen, of het ligt aan mij, dat sluit ik ook niet uit:’)! Het is dus allemaal niet heel moeilijk te vinden! Ik opende met men laatste klik de bestel tool! (Na alle handelingen nog eens te hebben doorgelopen op mijn telefoon voor de blog, besefte ik me ook dat het via de computer een stuk sneller ging, dus wellicht is de tip; met je computer doen en niet met je mobiel!)
In het menuutje duidelijke keuzes, formaat, staand of liggend, en de afwerking. Ik koos voor de geborstelde afwerking vanwege de foto die ik koos. Daarmee wil ik het reliëf van een oud schilderij een soort nabootsen. Ik had me ingelezen op de informatie pagina over verschillende afwerkingen.
6.jpg
(ik ben uiteindelijk erg blij met mijn keuze, het pakte precies uit zoals ik hoopte)
Ik verwacht dat de wit aluminium optie vaker wordt gekozen en ook daarom vond ik het leuk om de andere optie te kiezen. De wit aluminium optie zorgt voor gladde optimale foto’s, de geborstelde stoerder. Op de website zag ik voorbeelden van beide opties! Dat is wel zo handig bij het maken van een keus!
Ik zag ook een optie binnen/buiten -gebruik. Hoe gaaf is dat! Wat ook erg fijn is, is dat de bestandscontrole niet zo duur is. Als grafisch vormgever raad ik dit altijd aan. Als je bestand van slechte kwaliteit is en wordt geprint op 100 x 100 cm bijvoorbeeld, dan heb je een mooie plaat stippen, dan is dat echt zonde van je geld!
9.jpg
Na het bevestigen van je upload en opties, kun je naast filters ook voor professionele bewerkingen kiezen, als je dit kiest wordt er in overleg geshopped aan je foto, dat wil zeggen dat je na de bewerking een voorbeeld krijgt opgestuurd en dan aanpassingen of je akkoord door moet geven. Mijn foto was goed zoals die was dus die optie koos ik niet.
Bij het afrekenen zijn voldoende betaalmiddelen, voor ieder wat wils!
Al snel na het bestellen kreeg ik een bevestigingsmail en ook snel daarna volgde een mail dat mijn bestand voldoende kwaliteit had om door te mogen naar de persen, én dat ik een trace code ontvang zodra hij onder weg is…. wat wil je nog meer!
En na een kleine week arriveerde mijn tracecode en al snel daarna ook mijn pakketje.
Ik ben erg blij met mijn gekozen plaat. De kwaliteit is goed en ik merkte al snel, omdat hij in een hoekje op de grond stond, dat het aluminium voor een mooi effect zorgt, het pakte namelijk op sommige lichte delen extra (zon)licht waardoor het gaat leven en bijna met je meebeweegt als je er langs loopt. Ik heb wat foto’s uit verschillende hoeken naast elkaar gehouden zodat jullie zien wat ik bedoel:
header
Er zat een net ophangsetje bij met plugjes ed. Dus je hoeft niet meer naar de gamma :’)

Ik heb hem nog geen vaste plek gegeven, maar jullie zien hem vast eerdaags verschijnen!

Bedankt Foto op aluminium.nl dat ik jullie product mocht ontvangen en reviewen!
Als je geïnteresseerd bent geraakt in je eigen print op een bijzondere ondergrond, ga dan ook zeker even kijken op Foto op glas.nl

3

 

Een gedachte over “Foto op aluminium.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.