Marakesh-look op structuur wand

Wat doe je als je 2 blikken verf a 200 euro half leeg in je berging hebt staan… en 15 miljoen witte muren in je nieuwe koopwoning hebt?

Juistem! Verven!!!!
Ik ben zo enorm verliefd op de marakesh verf van pure and original, dat ik men hele huis alleen al daarom wilde laten stucen. MAAR toen we daar de offerte van kregen, werd het toch allemaal maar RAL 9010….. 2 halen 1 betalen bij de gamma!
Ik zou genoegen moeten nemen met de gestucte muurtjes die al in het huis aanwezig.
Maarja, ik zou Annie niet zijn als ik niet een manier vond om alles precies zo te krijgen zoals ik wil :’)
header3
Zoals jullie hebben gezien op mijn instagram ben ik flink los gegaan op de slaapkamer met 2 kleuren. En daar hield ik best wat verf aan over…. ik bewaarde het maar voor de zekerheid, mocht ik ooit de stucte schoenen aan willen trekken, euhm ik bedoel stoute!
Tot mijn enorme verbazing zag ik bij Furnlovers een make over met pure and original verf…. op een structuur wand… en het zag er goed uit ook!
Met nieuwe moed in de schoenen ging ik naar mijn opzichter.
Schatje… kijk het kan ook op…… Mag ik? Het antwoord was beter dan ik verwachtte! Hij was een soort enthousiast… meestal als ik verf doe ik t stiekem en hoop ik dat hij het niet ziet!  Maar dat ging met dit huis niet meer lukken.

 

Dus ik ging aan de slag met mijn restjes! Gelukkig ze waren niet bevroren geweest! Check! En ze mogen een beetje verdund worden met water (lees; ik had een donker grijs/antraciet vermoeden dat ik een beetje te kort zou komen.) Met de marakesh-look van pure and original gebruik je altijd eerst een primer. Die koop je normaal in dezelfde kleur als de marakesh. Als primer gebruikte ik mijn restant van “Black Smoke”. Het is ongelovelijk hoeveel je kunt doen met een klein beetje van dit spul! Je stapt nooit meer terug naar gamma verf!

8
Wat een geluk, ik heb nog nooit een pot verf zo schoon moeten likken om men muur vol te krijgen, ik redde het echt maar net. Men roller was droog na gebruik zo hard heb ik staan duwen!
Ik kwam daardoor al snel tot de conclusie dat de marakesh restant van black smoke, die erna erop moet, niet voldoende zou gaan zijn… die moet je er vrij royaal opsmeren,  dus bedacht ik me…. mengen. Eerst even googlen natuurlijk, mag dat wel. En ook dat kon. Wat een geluk! Dus met ongeveer 2 delen black smoke met 1 deel “Evening shadow” marakesh verf ging ik aan de slag. Daardoor werd de verf een stuk lichter dan de primer!
4
Na test stukje 1 kwam ik er achter dat spatelen met een structuur wand totaaaaal niet te doen was (bij furnlovers zeiden ze geloof ik van wel!) en ik met de spatel alleen maar de primer eraf krabte. Dus veranderde ik mijn techniek. Geen spatel! Ik gebruikte de blokkwast als verdeler en maakte veel afwisseling met dik bedekte/dun bedekte en onbedekte delen, steeds in dezelfde halve cirkel vorm.
9
Omdat de primer ongemengd en dus donkerder is, kwam ik tot een mooi effect door af en toe de primer niet te bedekken met de marakesh. (Vind ik zelf) Het fijnste vind ik nog dat ik nu gerust andere kamertjes toch ook marakesh kan verven zonder eerst een stucadoor te hoeven laten komen! Dus ben ik nog lang niet klaar met pure and original.
Ik heb dit stuk geschreven omdat ikzelf enorm opzoek ben geweest naar of deze verf toepasbaar was op mijn muren. En zo zijn er vast nog meer mensen die niet alles gestuct hebben! Er is dus hoop voor ons! De tip die ik nog even wil benadrukken is, door het mengen en dat daardoor mijn primer donkerder was dan mijn marakeshverf, kreeg ik dit effect. mocht jij dus dit zelfde effect willen, bestel dan niet de primer en de marakesh in identieke kleuren!! maar bij een tint lichter of donkerder waardoor je dat contrast krijgt!
5
En als je het gaat doen laat mij dan zeker het resultaat zien! Dat vind ik altijd leuk!
Ik koop mijn pure and original verf altijd bij Esatto’s webshop. Maar verzenden raad ik niet aan, mijn blik heeft het vorige keer maar net overleefd, dus zoek liever via de Pure and Original website naar verkooppunt bij jou in de buurt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.