Instagram tips

Het leek me leuk om wat tips te delen over hoe mijn instagram account gegroeid is tot waar het nu is. Ik kijk terug op wat oude foto’s en momenten!

Dus een jaar of 2 geleden, toen ik na heel wat andere ervaringen een beetje ruimte in mijn hoofd kreeg voor meer dan mijzelf. Je weet wel, je bent net met een nieuwe baan begonnen, je bent net getrouwd en je woont nu een jaar of wat op jezelf met alle afdankertjes van je familie ben je een aardig eind gekomen. Maar je bent klaar voor een nestje. Je ziet de mooie plaatjes voorbij komen. Je pinterest knalt uit elkaar van de DIY ideën. En aangezien alles nu aardig gesetteld is in je leven heb je tijd en energie voor je nestje.

 

 

Mijn eerste interieur gerichte foto’s

Hoe begon ik?

Je spaart voor een mooi nieuw meubel, in ons geval waren dat de troubadour bijzet tafeltjes en je koopt bij bijv kwantum een paar leuke nieuwe accesoires. Wat kaarsjes en houders, een kussentje in een nieuw kleurtje een plaid noem maar op. Eenmaal thuis ga je even lekker aan de schoonmaak, je mooie nieuwe meubel geeft je een glimlach op je gezicht en frisse energie voor een make over.
20180516_214150
Hier had ik meteen de smaak te pakken
Je besluit ook de muur een ander kleurtje te geven en als je s middags neerploft op de bank, besmeurd in RAL 9010, ben je zo trots als een paauw. Nou dit had ik dus ook al een tijdje. Maar helaas door mijn omstandigheden was ik vriendengroeploos en kon ik dit met niemand delen en dus besloot ik mijn huisje te delen op instagram. Want ik wilde het eens met iemand anders delen dan Yoerian die niet zag dat ik een muur zwart had geschilderd…” oh was dat nog niet zo?”
 20180516_214135
1 van mijn eerste make overs!
Ik vind het grappig om terug te lezen dat ik met 7 volgers net zo lulde als nu met 9.000 volgers. Mijn dagelijkse problemen of sleur en een fijne dag voor “iedereen”.En toen ik de 100 haalde vond ik het onwaarschijnlijk. Toen ik, geloof ik op 200 zat, besloot ik een SFS te doen. Sommige van jullie herinneren deze misschien nog, ik had mijn muur vlak voor men vakantie zwart geschilderd en plakte er een SFS achteraan.

 

Zo ongelovelijk veel mensen deden mee dat ik binnen een aantal dagen opeens de 1.000 aantikte. Ik deed wel een mega uitgebreide shoutback, iedereen die me shoutte, shoutte ik terug met een persoonlijk geschreven stukje erbij! Onvoorstelbaar hoe dit aansloeg. Ik besloot te blijven delen wat ik veranderde en zo ging mijn huis soms van de ene week wit naar zwart, naar groen, van boho naar botanisch, en daarna een lange liefde, de urban jungle.
Ik had leuke momentjes zoals bijv een plaatje in de Vtwonen, en een absoluut hoogte punt was Souraya van Bintihome die bij me langs wou komen.😍 Ze was echt 1 van mijn grote voorbeelden, nog steeds trouwens!
2017 Een plekje in de vtwonen en een binnenkijker met bintihome!
Ik ben echt mega slecht in hashtags, ik kopier plak deze al een jaar of wat, daar moet ik nodig wat aan veranderen.
Ik merk dat ik met 2 post per dag de meeste aanspraak heb, en ik hoef niet altijd hele verhalen te vertellen. Wel vind ik 1 van de leukste dingen, om iedereen te vertellen of vragen over dagelijkse probleempjes oid. Ik ben nieuwsgierig naar jullie verhalen of ideeen en het geeft me een gevoel van vriendschap wat ik zo mis in mijn leven. Reageren lukt niet altijd maar daar streef ik wel naar bovendien is dat echt goed voor je accountgroei!

 

 Twee voorbeelden van foto’s die viral gingen, soms leverde me dat in een dag 100 volgers op! Helaas gaan die vaak ook weer weg na een tijdje!
Ik merk dat ik soms een poosje geen zin heb in elke dag 2 of uberhaupt 1 post, en dan zakt de aanspraak op mijn account. Zeker nu de algoritmes zo veranderd zijn is mijn account soms heel stilletjes. Het nieuwe huis heeft wel voor flink wat nieuwe volgers gezorgd. Ik heb ook veel hulp gekregen van een paar grote accounts die zo lief waren me te shouten of samen een give away te doen. Op instagram zitten een hoop lieve mensen die graag delen. Op elk gebied. Volgers, kennis of connecties.

 

Ik vind het belangrijk kwetsbaar te mogen zijn op instagram. Mensen hier blijven bij je ondanks dat je soms out the picture bent. In het echte leven kan je soms ook even een pauze willen nemen en zo heb ik dat ook gedaan soms met instagram. Soms door tegenslagen of gebrek aan tijd. Het maakt niet uit. Post wat jij wilt delen, en de volgers komen vanzelf, als je iets wil organiseren doe het gewoon! Mijn eerste give away had 10 deelnemers!
Ook zullen er mensen op je pad komen die er niet zo van houden van wat jij deelt, of hoe je het deelt, ook dat is voor jou niet belangrijk. Respecteer elkaar en probeer niet te oordelen. Ik haal enorm veel geluk uit mijn plaatjes en het is een heel sociaal deel dat ik miste in mijn leven.
Ik hoop dat ik jullie wat leuke tips heb kunnen geven, en ondanks dat ik echt geen gigantisch account ben met wekelijks gesponsorde berichten, ik ben enorm trots op mijn achterban, allemaal hele leuke betrokken mensen met wie ik soms dagelijks contact heb!
Missen jullie nog tips? Vonden jullie dit informatief of gewoon leuk om te lezen? Ik hoor t graag!
Groetjes Anne

10 gedachtes over “Instagram tips

 1. Wat heb je het mooi en in je eigen woorden beschreven! Het verhaal sprankeld van enthousiasme en is inspirerend! Al weet ik niet zo goed wat mijn doel is en wat ik nu met mijn instagram wil bereiken, maar t heeft mij weer aan t denken gezet! Tot snel leuke meid! Geniet van wat je behaald hebt, het is verdiend!

 2. Mooie successtory Anne👍 Wat ik bij jou zo waardeer en waarom ik zo gek met je ben is dat jij zo lekker jezelf bent. Blijf alsjeblieft zo en laat je niet verleiden tot wat anders😘 liefs @gewoonkarin

 3. Lieve Anne,
  Prachtig verwoord en zo herkenbaar vaak ook!
  Ik volg je met plezier want je bent heerlijk jezelf en je hebt een prachtig huis ( en een superschattige Mera😜)
  Groetjes en kus van mij KANJER!! X

 4. Super leuk om te lezen!
  Ik wil er soms ook meer mee doen maar dat lukt me niet altijd met die 2 stuiterballen thuis 😅
  Ik mis het sociale aspect ook wel in mijn leven en zit daarom ook op Instagram om mijn plaatjes te delen 😊

 5. Super leuk om te lezen!
  Ik wil er soms ook meer mee doen maar dat lukt me niet altijd met die 2 stuiterballen thuis 😅
  Ik mis het sociale aspect ook wel in mijn leven en zit daarom ook op Instagram om mijn plaatjes te delen 😊

 6. Prachtug geschreven en ook nog eens heel herkenbaar. Ook ik hou het bij mijzelf en sinds ik dat doe krijg ik echt meer volgers terwijl dat niet eens is waarom ik op insta zit.. Het is vooral super gezellig..
  Succes en 🍀

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.