Slaapkamer: Marakesh muren Pure and Original

Sinds ik onze slaapkamer met marrakech verf van pure and original heb geverfd krijg ik elke post van de slaapkamer veel vragen over hoe ik dit gedaan heb, wat voor verf en kleur ik heb gebruikt. En welke techniek ik heb gebruikt.

 

Hoe fijn dan dat ik al die vragen kan beantwoorden in een blog! Eerst laat ik even zien hoe onze slaapkamer was. Op funda stonden niet veel foto’s. En ik heb er ook niet veel foto’s van gemaakt aangezien we in week 1 daar al de vloer hadden vervangen en ons bed daar hadden neergezet etc.
De oude foto van funda en daarna alleen maar klus foto’s!
Maar zo heb je toch een idee van hoe het was! Achter het bed zaten gipsplaten met behang van de vorige eigenaren erop. Het behang was een soort houtlook in een net iets andere tint dan het onafgewerkte laminaat dat er lag. Het vloekte enorm en aangezien de vloer niet af was, en we niet wisten wat erin lag, trokken we alles maar eruit. Ik kort in de rest van de blog Pure and Original even af met P&O.
Samen met joyce (@wonenmetbluf) maakte ik van deze gipsplaten een mooie rustieke wand met marrakech verf in black smoke.
Wat ik gebruik als ik ga verven met marrakech verf:
– Schildertape, de breedste voor het plafond.
– Precisie schildertape of frog tape voor scherp hoeken zonder uitloop.
– Iets om je vloer mee af te dekken voor morsen. Plastic of stucloper of een kleedje.
– Verf bak in de maat van je roller.
– Verfroller + houder.
– Kwast waterbasis.
– Blokkwast.
– Spatel van P&O.
– Roerhoutje (Krijg je meestal bij de verf)
– Wallprim in de kleur van je marrakech verf
– Marrakech verf
Wallprim en Marrakech verf van p&O in mijn gebruikte kleuren.
De gipsplaten lieten we zitten, ik vond het wel wat hebben, en uiteraard was alles gestuuct behalve achter die gipswand. Ik verfde de wand eerst 3 lagen wit, zodat de ondergrond voor de marrakech verf wat minder zou zuigen.
Plak altijd goed af, het scheelt je heel veel moeite als je fouten kan maken. Zoals uitschieten tegen het plafond, of druipen op een nieuwe vloer! Plak plinten, deurposten, plafond randen, hoeken en overhangende vensterbanken of kachels af.

 

Voor de muur achter het bed kocht ik een donkere kleur, hij heet “Black smoke”. Met de marrakech verf van P&O koop je een wallprim (primer) en de verf. Die primer breng je eerst aan. Tot nu toe is 1 laag altijd voldoende geweest. De verf is erg fijn, ik gebruik altijd een roller, hij smeert goed uit dus je hebt niet heel veel nodig. Op de site van P&O kun je vinden hoeveel verf je nodig hebt per m2. Na de primer was ik altijd even mijn verfbak, kwast en roller schoon.
Als de primer droog is, wat bij mij soms al na een uurtje of 2 was vanwege het warme weer, kun je de marrakech verf openmaken, roeren en in de verfbak gieten. De marakesh verf breng je met de blokkwast royaal aan op 1 plek en dan veeg je het in bogen uit. Na ongeveer 10 minuten moet de Marrakech verf met de spatel verdeeld worden over de primer. Daarom werk ik in vlakken, want tussen het verven door moet je gaan spatelen.
Screenshot_20180522-125831.png
Hier zit de wallprim erop!
Nu ga je spatelen! Hou de spatel ongeveer 45 graden om goed te kunnen glijden over de verf zonder dat je schraapt. Ik doe dan weer de bogen techniek, een soort halve cirkels tot ik merk dat er niet veel verf meer onder de spatel zit. Dan pak ik weer een nieuwe plek waar de blokkwast de meeste verf heeft achtergelaten. Door steeds de plek waar je blokkwast begint te zigzaggen krijg je een mooi er effect.
Let ook op bij hoekjes, zet met de kleine kwast daar ook af en toe een dikkere stip, met de spatel kom je daar namelijk moeilijker, en dan heb je aan het eind een duidelijke lichtere rand random je schildervlek, dat is zonde! Je kunt een kloddertje verf af en toe in een hoek of rand zetten en dan met de spatel daar beginnen met vegen. Zo voorkom je een licht randje bij je plinten en plafond rand!
Screenshot_20180522-125838.png
Een foto meteen nadat de marrakech verf erop zat
Hoe droger de verf is als je gaat spatelen hoe meer korreleffect je krijgt. Als je vrij nat gaat spatelen gaat de marakesh verf iets gladder en glimmender opdrogen. Je kunt de glimmende delen achteraf nog een beetje opschuren als je dit niet mooi vindt! Wacht niet te lang met spatelen want dan droogt de marakesh te vlekkerig. Als je eenmaal begint voel je vanzelf wel wat fijn smeert en welk effect het geeft!
Na 2 dagen zie je pas echt het definitieve resultaat en zijn alle natte glimmende delen zo goed als verdwenen. Er wordt aangeraden om 2 lagen marakesh verf te doen, maar als je na 1 laag tevreden bent zou ik zeker niet nog een laag doen, de 2de laag kan voor veel glimmende stukken zorgen en kan het geheel erg veranderen, het zorgt ook voor minder contrast tussen de primer en de verf, dus als je blij bent met laag 1, hou het zo! Ik heb dan ook nooit een 2de laag gedaan!
Screenshot_20180522-125843.png
De muur na een paar uur drogen
Tot zover mijn uitleg. Op de slaapkamer heb ik 2 kleuren gebruikt, “evening shadow” is de lichte kleur achter de tv, achter het bed gebruikte ik “black smoke”. Als je benieuwd bent naar de andere kleuren van P&O zoek dan op hun website een dealer bij je in de buurt. Ze hebben heel veel tinten met verschillende ondertonen! Ik raad af om de verf online te bestellen. Bij mij is dat vorige keer bijna fout gegaan, de pot was helemaal gedeukt en was bijna open gebarste daardoor en ik kon hem niet meer normaal neerzetten want de deuk zat onderop het blik.
IMG_20180504_085631_294.jpg
De muur na een paar dagen drogen

Na 2 weken kun je een seal aanbrengen. Dat is handig voor natte gebieden zoals keuken en badkamer, hierover binnenkort meer in mijn blog over de keuken!

Hebben jullie wat gehad aan mijn uitleg? Als jullie zelf met hulp van mijn blog zijn gaan verven laat dan hier of op instagram een berichtje achter? Vind ik erg leuk!
IMG_20180416_181022_717
Groetjes Anne

Een gedachte over “Slaapkamer: Marakesh muren Pure and Original

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.