Mera

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn, dat wij sinds kort een hondje hebben.

Ik besloot een blog over haar te schrijven om mensen door te kunnen verwijzen, ik krijg namelijk erg veel vragen over haar!

Mera is een engelse staffordshire bullterrier, ze heeft een fci keurmerk stamboom. Wat veel mensen denken is dat mera erg groot wordt, de meeste mensen kennen namelijk alleen de amerikaanse stafford (ams staf), en die wordt inderdaad een stuk groter.

Mera zal max 40 cm hoog worden en rond de 11-15 kilo. Een ams staf teefje kan wel 28 kilo worden. Wij wilden een wat hanteerbaarder model 😁 zodat we haar altijd goed de baas kunnen blijven. Bovendien is het Amerikaanse ras nog niet erkent door Fci Raad van beheer, een vereniging die de controlle op stambomen ed uitvoert. Waardoor ams staf automatisch onder een hoog risico ras valt, en binnenkort moeten alle HR honden gemuilkorft op straat.

Hoog risico honden zijn dus niet altijd alle honden van 1 ras, maar de honden die geen erkend stamboom hebben. Dus niet alle staffords zijn HR honden, alleen degene die geen fci stamboom hebben. Dit is om te voorkomen dat er met honden met agressie aanleg wordt gefokt en natuurlijk het voorkomen van doorgefokte nestjes.

Mera is nu alweer 12 weken bij ons en ze is van 28 januari. Dus 19 weken oud vandaag. Ik krijg veel vragen over hoe we haar in 1 keer bench zindelijk hebben gekregen. Wij kregen de volgende tips:

Toen Mera met ons meekwam naar huis, hebben we eerst een rondje door de buurt gelopen, hierdoor was ze moe en haar bench stond al voor haar klaar op de gang. We hebben haar kleedje uit de auto daarin gelegd en de bench zo klein gemaakt dat ze er precies in past. Kleedje eroverheen. En na het wandelen dus lekker in de bench, tussendeur dicht, bench open. Ze sliep een aantal uur, en ging al even eten en drinken uit haar nieuwe bak naast de bench. We zetten haar om het uur buiten in het gras voor een plasje. En s avonds deden we de bench dicht snoepje erbij en gingen we lekker naar bed. Ik geloof niet dat ze ook maar 1 piep heeft gegeven.

De volgende ochtend was alles droog zette we haar weer meteen buiten, en mocht ze de woonkamer in, en dat wilde ze wel, ze begreep meteen wat haar mandje was enzo. Mega leuk. En de bench was vanaf dat moment haar nieuwe nestje. Dus nu nog eigenlijk, als ze moe of ziekjes is, kruipt ze in haar bench of bij je.

Het zindelijk maken gaat met veel uitlaten, na spelen en eten en slapen. En ging na ongeveer 8 weken zo goed als zonder ongelukken. In de zomer staan onze openslaande deuren open en loopt ze zelf naar een hoekje om te plassen!

Mera is gek op kinderen, ze worden in engeland niet voor niks the nanny dog genoemd. Ze gaat al kwispelen als ze een kindje in de verte hoort! Zo leuk!

Wij zijn heel blij met haar!

Bedankt voor het lezen! Natte neus van Mera!

6 gedachtes over “Mera

  1. Leuk hoor tis echt een ontzetten lief beestje ‘ moet eerlijk zeggen toen ze vertelde dat ze een bulterriër had gekocht zei ik meteen zo’ n rotbeest sorry voor de uitsprak maar zo dacht ik ‘ neem mij woorden terug ‘ze is echt een lieverd!!!!😄

  2. Ik smelt bij al haar foto’s!
    Wat een mooie pup, en volgens mij superlief dat straalt ze gewoon uit!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.