Bamboo Orchids

Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de kwekerij. Deze kwekerij heet Bamboo Orchid en ze kweken een nieuwe soort orchidee!

Bij orchideeën denk ik al snel aan mijn oma’s vensterbank, een paar kleurtjes, erg mooi, maar snel uitgebloeid en zij bewaarde ze dan tot ze weer gingen bloeien. Ze had ze van 10/15 jaar oud geloof ik nog staan. Dat zijn de phalaenopsis orchideeën en die zijn toe aan vervanging! Of gecombineerd zoals ik ze in huis heb staan ook erg mooi!

anne-kohnke-bambooorchids38

De officiele naam van de Bamboo Orchid is Dendrobium Nobile. Maar dat onthoudt natuurlijk niemand, dus hebben ze na een publieke peiling besloten om Bamboo Orchid als merknaam aan te nemen! Dit komt vooral door de stam van de plant, die lijkt erg op bamboe!

anne-kohnke-bambooorchids6

De kwekerij zit in bleiswijk en heeft 9 hectare kas! Na een kennismaking in de vergaderruimte liepen we een rondje door de kassen. Het duurt ruim een jaar voor de bamboo orchidee bloeit na het kweken en hij heeft heel bepaalde omstandigheden nodig in bepaalde volgordes om een mooie gezonde plant te worden. Daarvoor zijn er verschillende kassen en transport voorzieningen in de kwekerij waar de tafels vol planten naar de juiste kas worden verplaatst.

This slideshow requires JavaScript.

Een paar feitjes over de bamboo orchid die ik leerde zijn:

  • Ze bloeien ongeveer 1,5 maanden
  • Je herkent een sterke plant aan dat de stengel vanuit de grond snel dik wordt
  • Ze staan niet graag in de volle zon
  • Ze zouden geluk brengen aan de verzorger
  • Tijdens het bloeien is 1 keer per week dompelen/water geven voldoende

anne-kohnke-bambooorchids42

Op dit moment zijn er 5 kleuren die gekweekt worden:

  1. Wit (Pure White)
  2. Roze (Sweet Pink)
  3. Paars (Mystic Purple)
  4. Geel (Sparkly Champagne)
  5. Oranje (Bloomin Orange)

 

This slideshow requires JavaScript.

De orchidee komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië, de Himalaya, Maleisië, Thailand, Zuid-China en Japan. In de tropische klimaten groeit hij rijk bloeiend onder een dak van bladeren van andere tropisch planten. De orchidee zou een genezende krachten bezitten en is een zeer gewilde plant voor allerlei kwaaltjes. In het wild kunnen de planten 200 tot 300 knoppen tegelijk bloeiend hebben. Wat een gezicht zou dat zijn!

In huis vind ik ze ook overal mooi staan! Ze bloeien lang en kleurrijk! Ik heb er op elke kamer wel eentje neergezet!

anne-kohnke-bambooorchids33

Bloomin’ Orange

Een prachtige oranje kleur, en de bloem is fijntjes, ik vind ze erg mooi! Ik denk dat dit mijn favoriete kleur is van de 4 die ik heb mogen fotograveren! Het oranje knalt overal bovenuit en is een echte eyecatcher. Ook is hij hoger dan de andere  waardoor de toortsen nog meer opvallen. Als je niet bang bent voor kleur is deze echt een aanrader!

anne-kohnke-bambooorchids12

Mystic Purple

Deze paars met witte bloemen zijn ook echte eyecatchers, ik vind ze erg leuk icm een andere tint paars of roze, toevallig had ik nog orchideeën van de buurman staan.

Die combinatie vind ik zo gaaf en die staat nog steeds zo op de logeer kamer. Ik weet zeker dat onze logee zaterdag haar deur open gooit en de mooie bloemenzee op haar nachtkastje zeer kan waarderen!

anne-kohnke-bambooorchids37

Pure White

Een hele mooie witte orchidee, lekker neutraal, past overal. En natuurlijk heel mooi om cadeau te geven! Het is dan ook de meest verkochtte van de 5! Hier staat hij ook mooi te stralen!

anne-kohnke-bambooorchids

anne-kohnke-bambooorchids18

Sparkly Champagne

Een mooie wit/gele kleur. Leuk als je wit te standaard vind maar ook weer niet zit te wachten op een explosie van kleur. Subtiel met een witte bloemen combi misschien of een witte achtergrond!

anne-kohnke-bamboo-orchid8

Sweet Pink

Dit vind ik ook een hele mooie, helaas helemaal uitverkocht toen ik kwam, dus ik heb hem niet in het echt kunnen zien en ook niet mee naar huis kunnen nemen voor de shoot! Op de website zag ik een hele mooie witte bloem met zachtroze randen, heel lief en neutraal! Erg leuk in een interieur met pastel en grijs tinten!

anne-kohnke-bamboo-orchid12

(foto credits floraXchange)

Neem zeker een kijkje op de website van Bamboo Orchid als je meer informatie zoekt, ze hebben de plant al in verschillende interieur stijlen geïntegreerd met gave foto’s als voorbeeld. Deze orchidee komt de phalaenopsis van zijn stoffige vensterbankje verstoten. Orchideeën worden weer hip en happening!

 

anne-kohnke-bambooorchids22

Deze blog is in opdracht van Bamboo Orchids, ik wil ze erg bedanken voor deze samenwerking, de leuke tour door de kwekerij en natuurlijk ‘Die blumen’ !

Ondanks dat dit een gesponsorde blog is zijn mijn ervaringen en bevindingen altijd mijn eigen en eerlijk. Omdat ik altijd met planten en bloemen bezig ben vond ik het erg leuk om deze nieuwe orchidee bij jullie onder de aandacht te brengen. Ik ben dan ook erg geïnteresseerd in wat jullie ervan vinden, zou jij er 1 (of meer) in huis willen?

 

anne-kohnke-bambooorchids9

Ga ook even op de instagram en facebook en pinterest van Bamboo Orchid kijken voor gave inspiratie!

Fijne dag allemaal!

Xxx Anne

anne-kohnke-bambooorchids31

Een gedachte over “Bamboo Orchids

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.